Knopenbeurs Leuven

Op 01 juli 2018 van 10 tot 17u, vond in zaal de Kring, J. Pierrestraat 60 in BE 3010 Leuven (Kessel-Lo), de tweede Belgische knopenbeurs plaats. Deze beurs werd gezamenlijk georganiseerd door 'Fibule' de Franse vereniging van knopenverzamelaars, en de 'Dutch Antique Button Society', een groep van Nederlandse knopenverzamelaars.

Leden van deze beide verenigingen boden hun dubbele knopen aan voor verkoop of ruilen. U kon er ook terecht met al uw vragen i.v.m. knopen, waardebepalingen, materialen, ouderdom, ...

Handelaars of verzamelaars die geen lid zijn van een van de twee organiserende verenigingen, konden een tafel huren voor €20. Tot 22 juni kon u €20 overschrijven op rekening BE08 9793 8448 9413 (BIC: ARSPBE22), op naam van Griet Van Ranst, met vermelding 'Knopenbeurs 01/07/2018' en uw naam.

De zaal bevindt zich op loopafstand van het treinstation van Leuven. Vanuit dit station is er een goede treinverbinding naar Brussels National/Zaventem airport (14min), Brussel-Zuid (Thalys en Eurostar), Antwerpen, Oostende en Luik. Met de wagen is afrit 20 van de E314 aangewezen, dan 3km richting Kessel-Lo. Parking is gratis op zondag.

Als u een slaapplaats zocht, wilde ik u  www.Booking.com/Leuven aanbevelen. Volgende hotels bevinden zich op loopafstand van de zaal: Park Inn by Radisson, Ibis Budget Leuven Centrum, Hostel Blauwput, Mille Colonnes en La Royale. Een beetje verder, Novotel, Theater Hotel Leuven Centrum en hotel Binnenhof.  Deze hotels bevinden zich ook dicht bij het station. In het centrum van Leuven zijn er nog meer hotels vanwaar je met de stadsbussen tot de zaal kan komen (halte De Becker-Remyplein of Diestsesteenweg, kerk Blauwput). Meer informatie over B&B's vindt u op  http://www.visitleuven.be/nl/overnachten

Er was ook een kleine tentoonstelling te zien met knopen van sprookjes, verhaaltjes, legendes, mythologie enz.

Alle verdere info en tafelreservatie: tel 0032(0)16 260304, E-mail: griet@verraedt.be, of contactformulier van de site https://griet.verraedt.be/knopenbeurs.

De toegang is gratis.

De zaal is op de eerste verdieping, er is geen lift.